Πεπραγμένα

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Σήμερα στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης σας παρουσιάζουμε τα πεπραγμένα του Διοικητικού μας Συμβουλίου για τα τελευταία δυο χρόνια της θητείας του που διανύσαμε:

1. Ο Σύλλογός μας παρευρέθηκε στο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στο πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης.

2. Παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις των Συλλόγων Σφακιανών, Λευκαδιτών αλλά και άλλων Συλλόγων.

3. Συμμετείχαμε στην Λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Νεκταρίου,μαζί με το χορευτικό μας με παραδοσιακή μουσική από τα παιδία του Συλλόγου.

4. Σε εκδήλωση στο Άλσος της Ηλιούπολης τιμήσαμε την κ. Ξυλούρη Ουρανία (σύζυγο του Ν. Ξυλούρη) μαζί με τον Δήμο της Ηλιούπολης.

5. Διοργανώσαμε εκδήλωση για το πάτημα των σταφυλιών στη Πλατεία του Ι.Κ.Α. με το συγκρότημα του Γιώργου Σκορδαλού.

6. Διοργανώσαμε τα ‘καζανέματα’ της παραδοσιακής τσικουδιάς από τα οποία ο Σύλλογός μας κάλυψε τις υποχρεώσεις του σε τσικουδιά που ο ίδιος έφτιαξε.

7. Πολλά μέλη του συλλόγου μας έκαναν παρέλαση μεπαραδοσιακές στολές την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου και κατέθεσαν στεφάνι.

8. Συμμετείχαμε με το χορευτικό μας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ρ/Μ της ΕΡΤ για συμπαράσταση, μαζί μετον συμπατριώτη μας και πρόεδρο της « Ένωσης των απανταχού Σφακιανών» Μανουσογιαννάκη Σήφη .

9. Διοργανώσαμε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου. Στην ίδια εκδήλωση γιορτάσαμε την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής της όλης εκδήλωσης ήταν ο συμπατριώτης μας Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

10. Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά του Συλλόγου μας με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά διασκέδασαν με γνωστό κλόουν και στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα.

11. Μέλη του Συλλόγου μας καθώς και παιδιά με παραδοσιακές στολές , είπαν τα Κρητικά κάλαντα σε σπίτια συμπατριωτών μας.

12. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου στο κολυμβητήριο Ηλιούπολης για τη γιορτή των Θεοφανίων και προσφέραμε κέρασμα.

13. Συμμετείχαμε στην γιορτή του Αγίου Μανουήλ στην Αγία Μαύρα.

14. Διοργανώσαμε το Μάιο του 2014 εκδρομή στο Γαλαξίδι

15. Πραγματοποιήσαμε την ετήσια γιορτή μας στο κέντρο ‘Κάστρο’όπου και βραβεύσαμε τα παιδιά των μελών μας που πέτυχαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τιμήσαμε στην ίδια εκδήλωση τον κ. Βαγγέλη Τσιρούκη για τη προσφορά του στο Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

16. Πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για την μάχη της Κρήτη για πρώτη φορά μαζί με το Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης .

17. Προχωρήσαμε στην αγορά ενισχυτή για την ικανοποίηση των αναγκών του χορευτικού.

18. Αγοράσαμε καζάνι για το πιλάφιαπαραίτητο για ετήσιες γιορτές.

19. Αγοράσαμε συσκευή φαξ με προσφορά των καταστημάτων Κολομβούνη .

20. Αγοράσαμε 50 κόντραπλακέ ξύλου για κατασκευή τραπεζιών με σκοπότην χρήση τους στις εκδηλώσεις μας.

21. Κάναμε προέκταση της βιβλιοθήκης.

22. Έγιναν εργασίες αλλαγής σοβά στο Βεστιάριο με μονώσεις και με την βοήθεια του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Χαρασανάκη.

23. Ο Σύλλογος απέκτησε αποθήκη - σπιτάκι στη περιοχή‘Χαλικάκι’ , πραγματοποιώντας ένα όνειροπολλώνετών για εμάς τους Κρήτες της Ηλιούπολης.

24. Τέλος δημιούργησε την πρώτη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας με τη βοήθεια του κ. Ντίνου Ηλία, ενώ προχωρήσαμε και στην αναβάθμιση της.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την παρουσία σας σήμερα στην Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας !

FacebookYouTube logoInstagram Logo